HASTALIKLAR

Devlet Hastanelerinde Mide Balonu Takılıyor mu? 2023 Fiyatları

Devlet Hastanelerinde Mide Balonu Takılıyor mu? sorusu kilo sorunu yaşayanların sıkça sordukları sorular arasında geliyor. Farklı yöntemlerle zayıflama seçeneklerinden biri olan Mide Balonu yöntemi dünya genelinde uygulanan en güvenilir zayıflama yöntemlerinden biridir. Özelliklede Ameliyatsız Yutulabilir Mide Balonu en çok tercih edilen çeşididir.

Bir önceki makalemizde yer alan Devlet Hastanelerinde Tüp Mide Ameliyatı | Fiyatları yazımızın dikkatinizi çekeceğinizi düşünüyoruz.

Devlet Hastanelerinde Mide Balonu Takılıyor mu?

Mide Balonu Nedir? Nasıl Takılır? Elipse Mide Balonu (Yutulabilir Mide Balonu), Mide Balonu Çeşitleri Nelerdir? Mide Balonu Nasıl Çıkartılır? Mide Balonunun Yan Etkileri, Mide Balonu Sonrası Beslenme, Mide Balonu Kimlere Takılabilir? Kimlere Takılmaz? Mide Balonu Midede Ne Kadar Süre Kalır? Mide Balonu Patlar mı? Mide Balonu İle Kaç Kilo Verilir? Mide Balonu Takılması Ne Kadar Sürer? Mide Balonu Kaç Kiloda Takılır? Mide Balonu Taktırmak İçin Hangi Doktora Gidilir? Devlet Hastanelerinde Mide Balonu Takılıyor mu? Devlet Hastanelerinde Mide Balonu Fiyatlarını sizler araştırdık.

Bir diğer makalemizde Liposuction – Yağ Aldırma ve Devlet Hastanelerinde Karın Germe Ameliyatı Yapılır mı? hakkında bilgiler yer almaktadır. Linki tıklayarak detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Mide Balonu Nedir? Nasıl Takılır?

Mide balonu, Endoskopi uygulaması ile mide içerisine gönderilen içi sıvı dolu silikon balondur. Hastaya anestezi verilerek uygulanır. Hasta ağrı ve acı hissetmez. Mide balonu takıldıktan 6 ila 1 yıl kadar midede kaldıktan sonra çıkarılır. Fakat her mide balonu uygulaması aynı olmamaktadır. Son yıllarda oldukça popüler olan Yutulabilir Mide Balonu ( Elipse Mide Balonu) uygulamasında durum biraz farklıdır.

Devlet Hastanelerinde Mide Balonu Takılıyor mu?
Devlet Hastanelerinde Mide Balonu Takılıyor mu?

Elipse Mide Balonu (Yutulabilir Mide Balonu)

Yutulabilir Mide Balonu endoskopik yolla yerleştirilen balonlardan farkı şekilde mideye yerleştirilmektedir. Bu uygulamada hastaya endoskopi ve anestezi uygulanmaz. İnce bir kabloya bağlı olan hap şeklindeki balon hastaya su ile yutturulur. Daha sonra balonun mideye inişi röntgen cihazları yardımıyla izlenir. Mideye yerleştirilen balon sıvı ile doldurularak şişirilir. Tekrar röntgen çekilerek balonun yerinden emin olunduktan sonra balonun ucundaki aparat kesilerek hortum dışarı çekilir. Böylelikle şişirilen balon mide içerisinde bırakılır.

Mide Balonu Çeşitleri Nelerdir?

  • Medsil Balon
  • Orbera Balon
  • Spatz 3 Balon
  • Elipse Yutulabilen Balon

Mide Balonu Nasıl Çıkartılır?

Endoskopik yöntemle mide içerisine yerleştirilen mide balonunu dışarı çıkarmak için endoskopi cihazıyla mide içerisine inilir. Balon içerisinde dolu olan sıvı yada hava boşaltılarak balon ağızdan dışarı çıkarılır.

Yutulabilir mide balonunu çıkarmak için herhangi bir işlem yapılmasına gerek yoktur. Yaklaşık 4 ila 6 ay arasında balonun içerisinde bulunan sıvı yavaş yavaş boşalır ve dışkı yoluyla dışarı atılır. Balonda bulunan sıvının boşalması 8 ila 10 gün kadar sürmektedir. Bu sıvının vücuda herhangi bir zararı yoktur.

Devlet Hastanelerinde Mide Balonu Takılıyor mu?
Devlet Hastanelerinde Mide Balonu Takılıyor mu?

Mide Balonunun Yan Etkileri

Mide Balonu uygulamasından sonra görülebilecek bazı yan etkiler bulunmaktadır. Bunlardan en sık karşılaşılanı bulantı, kusma ve mide kramplarıdır. Bu durumda doktorunuzun tavsiyesi ile ağrı kesici ve mide koruyucu kullanabilirsiniz. Genellikle Mide balonu takıldıktan sonra ortaya çıkan bu yan etkiler 3-4 gün içerisinde ortadan kalkmaktadır. Fakat çok nadirde olsa bazı hastalarda mide ile balolunun uyuşmadığı ve vücudun balonu kabul etmediği durumlar olabilmekte ve şikayetler devam edebilmektedir. Bu tür durumlarda ise mide balonu hastadan çıkarılır.

Devlet Hastanelerinde Mide Balonu Takılıyor mu?

Mide Balonu Sonrası Beslenme

Mide balonu takıldıktan sonra dikkat edilmesi gereken en önemli şey beslenmedir. Mide içerisine gönderilen balonu mide yabancı cisim olarak algılayacağından dışarı atmak isteyecek ve böylelikle midede kasılmalar meydana gelecektir. Ortaya çıkabilecek komplikasyonların önüne geçebilmek ve en aza indirebilmek için beslenme düzeninde değişikliklere gidilmelidir. Doktorunuz tarafından size verilen beslenme listesine uymanız gerekmektedir. Mide balonu takıldıktan sonra ortaya çıkan mide bulantısı ve hıçkırık gibi durumlar genellikle hızlı ve çok yemek yenildiğinde ortaya çıkmaktadır. Bu tür durumlarda yemekler yavaş yavaş yenmeli ve ne tür gıdalarda nasıl etkilerinin olduğunu gözlemlenmelidir. Midede oluşan kasılmaları ve krampları önleyebilmek için bitki çayları tüketilebilmektedir.

Devlet Hastanelerinde Mide Balonu Takılıyor mu?
Devlet Hastanelerinde Mide Balonu Takılıyor mu?

Mide Balonu Kimlere Takılabilir?

  • Vücut kitle indeksi 27 ve üzeri olanlar
  • 18-70 yaş arası olanlar
  • Daha önce obezite ameliyatı geçirmemiş olanlar
  • Ameliyatsız kısa sürede zayıflamak isteyenler
  • Anestezi alması sakıncalı hastalığı olanlara (yutulabilir mide balonu) tedavisi uygulanabilmektedir.  

Mide Balonu Kimlere Takılmaz?

Mide ülseri, reflü, mide fıtığı olanlar, midesinin bir kısmının veya tamamının alındığı hastalar ve hamilelerin Mide balonu taktırması uygun değildir.

Mide Balonu Midede Ne Kadar Süre Kalır?

Endoskopi yöntemi ile uygulanan Mide Balonu, midede 6 ay ile 1 sene arasında kalabilmektedir. Yutulabilen mide balonu ise 4 ay kadar midede kalmaktadır.

Devlet Hastanelerinde Mide Balonu Takılıyor mu?

Mide Balonu Patlar mı?

Mide Balonu aside ve patlama karşı dayanıklı silikon bir malzemeden üretilmiştir. Bu yüzden mide balonunun patlama ihtimali imkansıza yakındır. Sadece çok nadirde olsa mide balonunda delinme ve yırtılma görülebilmektedir. Delinen mide balonunun içerisindeki mavi sıvı dışkı yoluyla dışarı atılır. Mavi sıvının fark edilmesi halinde en kısa zamanda doktora başvurmalı ve balon çıkarılmalıdır.

Mide Balonu İle Kaç Kilo Verilir?

Mide Balonu ile ayda kaç kilo verilir? sorusu hastaların en çok merak ettiği konuların başında geliyor. Genel olarak hastaya takılan Mide balonunun türü, hastanın mide büyüklüğü, uygulama sonrası hastanın beslenme tarzı ve ne kadar hareket ettiği verilecek olan kiloyu etkilemektedir. Genel olarak 6 aylık bir süreç içerisinde hastanın fazla kilosunun %80’ini vermesi hedeflenmektedir.

Mide Balonu Takılması Ne Kadar Sürer?

Mide Balonu uygulaması yaklaşık olarak 15-20 dakika sürmektedir.

Mide Balonu Kaç Kiloda Takılır?

Bu uygulama için herhangi bir kilo sınırı bulunmamaktadır. Hastanın VKİ değeri 25’in üzerinde olması Mide Balonu taktırması için yeterli olacaktır.

Mide Balonu Taktırmak İçin Hangi Doktora Gidilir?

Mide Balonu İşlemini Genel Cerrahi Doktorları ve Obezite ve Metabolik Cerrahi Doktorları yapmaktadır.

Devlet Hastanelerinde Mide Balonu Takılıyor mu?

Vücut kitle endeksi yani VKİ değeri 40’ın üzerinde olan hastalara Mide balonu takılması Devlet- SGK tarafından karşılanmaktadır.

Devlet Hastanelerinde Mide Balonu Fiyatları 2023

SGK‘lı olanlar Mide Balonu Takılmasından ücretsiz olarak yararlanabilmektedirler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir