Devlet Hastanelerinde Diş Teli Takılır mı? Diş Teli Nasıl Takılır? 2023 Fiyatları
Devlet Hastanelerinde Diş Teli Takılır mı? sorusu son yıllarda sıklıkla karşılaştığımız sorular arasında geliyor. Özellikle estetik açıdan dişlerinin güzel görünmesini isteyen pek çok kişi diş teli tedavisine başvurmaktadır. Güzel bir gülümseme için başvurulan bu tedavi yönteminde sadece estetik açıdan değil sağlık açısından da pek çok sorunun giderilmesi hedeflenmektedir. Yerinde çıkmayan çarpık dişler, çene bozuklukları, fizyolojik olarak düzensiz dişlerin ortaya çıkardığı yeme ,içme sorunları Ortodontik Tedavi ile Diş Teli yöntemiyle ortadan kaldırılmaktadır.
Devlet hastanelerinde Diş Beyazlatma Yapılır mı? ve Devlet Hastanelerinde Diş Taşı Temizliği Yapılır mı? makalelerimizin sizlere oldukça faydalı olacağını düşünüyoruz. Göz atmanızı tavsiye ederiz.
Devlet Hastanelerinde Diş Teli Takılır mı?
Hastaların geneli dişlerinde oluşan bu tür problemlerin ortadan kalkması için arayış içerisine girmektedirler. Bizde sizler için tüm merak edilen soruları araştırdık.
Diş Teli Nasıl Takılır? Diş Teli Çeşitleri, Diş Teli Takıldıktan Sonra Nelere Dikkat Edilmeli? Diş Teli İçin Hangi Bölüme ve Hangi Doktora Gidilir? Diş Teli Takılırken Acı Olur mu? Diş Teli Takılması Ne Kadar Sürer? Devlet Hastanelerinde Diş Teli Takılır mı? SGK Diş Teli Tedavisini Karşılıyor mu? Devlet Hastanelerinde Diş Teli Fiyatları 2022, Özel Hastanelerde Diş Teli Fiyatları 2022 hakkında tüm bilgilere makalemizin içerisinde ulaşabilirsiniz.
Devlet Hastanelerinde Diş Teli Takılır mı?
Diş Teli Nasıl Takılır?
Diş Teli Nasıl Takılır? diye kafasında oldukça fazla soru olanlar için pek çok seçenek mevcut. Şimdi gelin Diş Teli Nasıl Takılır ve Diş Teli Yöntemlerine beraber göz atalım.
Öncelikle diş teli takılmaya başlanmadan önce hastanın ağız içi muayenesi yapılarak dişlerin filmleri istenir. Hekimin uygun görmesi dahilinde bazı dişler çekilebilir. Daha sonra ağıza ekortör denilen ağız açıcı alet takılır. Her bir dişin üzerine yapışkan sürülmüş braketler yerleştirilir. Braketler üzerinde boşlukların olduğu ve bu boşluklardan tellerin geçebileceği bir aparattır. Bu braketlerin dişe tam anlamıyla yapışması ve sabitlenmesi için mavi ışık verilir. İyice sabitleşen braketlerin üzerinde bulunan boşluklardan teller geçirilerek gerilir ve sabitlenir.
Diş Teli Çeşitleri
Diş Teli Tedavisinde gün geçtikçe yeni yöntemler ortaya çıkmaya başladı. Kullanılan aparatların yanı sıra braketlerde de oldukça fazla farklı seçenek mevcut. Ortodontik Tedavide kullanılan Diş Teli yöntemleri şöyle:
Metal Diş Teli ( Metal Braket)
Metal Diş Teli, diş teli tedavisinde en çok tercih edilen yöntemdir. Metal Braketler paslanmaz çelikten üretildikleri için tedavi sürecinde hiç bir sorun oluşmaz. Dişin dış ve iç yüzeyine yapıştırılan bu metal Braketler dışarıdan bakıldığı zaman fark edilir. Dayanıklı ve kullanışlı olan bu yöntemin en çok tercih edilme sebeplerinden biride fiyatıdır. Diğer diş teli yöntemlerine göre fiyatı daha uygundur. Süre olarak da diğer Ortodontik Tedavi Yöntemlerine göre daha kısa sürede daha başarılı sonuçlar ortaya çıkmaktadır.
Porselen Diş Teli ( Seramik Şeffaf Braket )
Porselen Diş Teli, estetik görünüm açısından en çok tercih edilen yöntemlerden biridir. Porselen Braketler diş yapılarına ve renklerine uygun bir malzemeden yapıldığı için dişlerde fark edilme olasılığı oldukça azdır. Camdan üretilmiş bazı porselen braketler şeffaf ve daha doğal görünüme sahiptirler. Böylelikle Şeffaf Porselen Diş Telleri metal diş tellerinin görünümünden rahatsız olanlar için güzel bir alternatif olmaktadır. Porselen Diş Telleri estetik açıdan her ne kadar metal diş tellerinden daha güzel bir görünüme sahip olsalar da dayanıklılığı metal diş tellerinden daha düşüktür. Porselen Braketlerin kırılma olasılığı daha yüksektir. O yüzden diğer braket çeşitlerine göre daha iri yapılmaktadır. Porselen diş tellerini kullanırken oldukça dikkatli olmak gerekmektedir.
Şeffaf Braketlerde ağız ve diş hijyenine dikkat edilmediği taktirde renk değişimleri görülmektedir. Bu yüzden çocuklarda kullanımı uygun olmayacağı için yetişkinlerde kullanılması tavsiye edilmektedir.
Devlet Hastanelerinde Diş Teli Takılır mı?
Lingual Diş Teli ( Görünmeyen Diş Teli )
Lingual Diş Teli, diğer diş tellerinin aksine dişin iç yüzeyine yerleştirilir. Dışarıdan bakıldığında diş teli olup olmadığı fark edilmez. Diş telinin dışarıdan görünmesini istemeyenlerin tercih ettiği bu yöntemi kullanmanın bazı zorlukları bulunmaktadır. Lingual Braketlerin dişin içine yerleştirilmesinden dolayı braketleri temiz tutmak zor olabilmektedir. Ayrıca dilin hareket alanında olduğundan konuşma yönünden zorluklar yaşanılabilmektedir. Lingual diş tellerinin üretim maliyetleri de diğer tekniklere göre daha yüksektir. Bu yüzden diğer diş tellerine göre daha pahalıya mal olmaktadır.
Şeffaf Plak
Şeffaf Plak, adından anlaşılacağı gibi şeffaf bir yapıya sahiptir. Invisalign olarak bilinen bu yöntemi hafif diş ve çene bozukluklarının yanı sıra diş teli görüntüsünü sevmeyenler sıklıkla tercih etmektedirler. Şeffaf Diş Plağında braket ve teller bulunmamaktadır. Kullanımı oldukça kolay ve konforlu olan Şeffaf Plakta kişi istediği zaman plakları çıkarabilmektedir. Şeffaf Plakların kullanım süresi kişiden kişiye değişmektedir. Diş ve çene yapısındaki sorunların fazlalığı plakların kullanım zamanını artırmaktadır. En iyi sonuç için Şeffaf Plaklar günde en az 20 saat kullanılmalıdır.
Diş Teli Takıldıktan Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?
Diş teli takıldıktan sonra hastaların dikkat etmesi gereken bazı hususlar vardır. Bunları sıralayacak olursak;
- Asitli içeceklerden uzak durulmalı. Çünkü asitli içecekler braketin yapışkanına zarar vermektedir.
- Sert gıdalar yemekten sakınılmalıdır. Kuruyemiş yenilecekse öğütülüp yenilmelidir.
- Sert meyveler ( Erik, elma vs ) küçük parçalara bölünerek yenmeli ve kiraz ve etin gibi yiyeceklerin çekirdeklerine dikkat edilerek çıkarılmalıdır.
- Dişe yapışan gıdalardan ( sakız, lokum, jelibon gibi ) uzak durulmalıdır.
- Dürüm, tost, hamburger gibi yiyecekler ısırarak değil parçalara ayrılarak yenilmelidir.
Diş Teli İçin Hangi Bölüme ve Hangi Doktora Gidilir?
Diş teli taktırmak için Ağız ve diş sağlığı hizmeti veren hastaneler, klinikler, eğitim ve araştırma hastanelerinin Ortodonti bölümüne gitmeniz gerekir. Ortodonti Uzmanı diş teli tedavisini gerçekleştirmektedir.
Devlet Hastanelerinde Diş Teli Takılır mı?
Diş Teli Takılırken Acı Olur mu?
Diş teli takılırken her hangi bir ağrı oluşmaz. Oldukça konforlu bir uygulamadır.
Diş Teli Takılması Ne Kadar Sürer?
Diş Telinin takılma süresi uygulanan yönteme göre değişmektedir. Bazen tek çeneye diş teli takılırken bazen de alt üst çene bütün olarak diş teli tedavisi uygulanmaktadır. Bu tür durumlar uygulama süresinde farklılıklar göstermektedir. Ortalama diş teli taktırma süresi 1.5 saat sürmektedir.
Devlet Hastanelerinde Diş Teli Takılır mı?
Devlet Hastanelerinde Diş Teli Takılır mı? sorusu oldukça merak edilen sorular arasında gelmektedir. Devlet hastanelerinde diş dolgusu, kanal tedavisi, diş çekimi ve diş protezi uygulamaları yapılmaktadır. Bunun yanı sıra Devlet hastanelerinde Diş Teli ücretsiz olarak takılmaktadır.
SGK Diş Teli Tedavisini Karşılıyor mu?
Devlet Hastanelerinde ücretsiz diş teli taktırmanın bazı şartları vardır. Öncelikle SGK güvencenizin olması gerekir. Eğer SGK’nız varsa Devlet hastanelerinde Diş Teli Tedavisini ücretsiz yaptırabilirsiniz. Ancak tedavi sırasında kullanılan malzemeler hasta tarafından ödenmektedir.
Devlet Hastanelerinde Diş Teli Takılır mı?
Devlet Hastanelerinde Diş Teli Fiyatları 2023
Devlet hastanelerinde Diş Teli Fiyatları hakkında kesin bir bilgi vermek mümkün değildir. Çünkü ağız yapısındaki bozukluğa bağlı olarak kullanılan malzemeler değişmektedir. Bu yüzden fiyatlarda değişkenlik göstermektedir. Ayrıca sadece alt çene yada üst çeneye takılan diş teli fiyatlarının yanı sıra tüm çeneye takılan diş teli arasında mutlaka fiyat farklılıkları oluşacaktır. Devlet hastanelerinin Ortodonti Bölümü Uzmanına muayene olarak Devlet hastanelerinde Net Diş Teli fiyat bilgisi alabilirsiniz.
Özel Hastanelerde Diş Teli Fiyatları 2023
Özel hastanelerde Diş Teli Fiyatlarına gelecek olursak ortalama alt üst çene diş teli tedavisi 9.000 TL – 18.000 TL arasında değişmektedir. Daha öncede bahsettiğimiz gibi net fiyat bilgisi için doktorunuzla iletişime geçmenizi tavsiye ederiz.
Bir diğer makalemizde Devlet Hastanelerinde İmplant Yapılır mı? İmplant Nedir, İmplant Nasıl Yapılır, İmplant Diş Yapımı Ne Kadar Sürer? İmplantın Yan Etkileri ve Zararları, İmplant Kimlere Yapılmaz, İmplant Fiyatları 2023 hakkında detaylı bilgiler yer almaktadır.