Devlet Hastanelerinde Ben Aldırma
Devlet Hastanelerinde Ben Aldırma işlemi en çok yapılan cerrahi işlemler arasında gelir. Estetik açıdan kötü bir görüntüye sahip olan bazı benler sağlık açısından da tehdit oluşturabiliyor. Hem bu kötü görüntüden kurtulmak hem de benin yapısı ve rengi ile ilgili aklına takılanların cevabını almak isteyenler hastanelerin ilgili bölümlerine başvurmaktadırlar. Bu alanda devlet hastanelerinin daha çok tercih edilme sebeplerinin başında özel hastane ve kliniklerin fiyatlarının devlet hastanelerine oranla yüksek olması geliyor.
Genel olarak Devlet Hastanelerinde Ben Aldırma Yapılır mı? SGK ben aldırmayı karşılıyor mu? Ben aldırma yöntemleri, ben aldırma fiyatları ve ben hakkında merak edilen pek çok sorunun cevabını yazımızın içeriğinde bulabilirsiniz.
Ben Nedir?
Doğuştan yada sonradan oluşabilen şekil itibari ile düz yada kabarık görünüme sahip, cilt üzerindeki farklı renklerdeki oluşumlardır. Et benleri ve leke benleri olarak görülen benlerin özellikle, yüz, burun gibi bölgelerde bulunması görüntü açısından oldukça rahatsızlık vermektedir. Erkeklerde saç içlerinde bulunması traş sırasında fazlasıyla rahatsız edici bir hal almaktadır.
Ben Aldırma Yöntemleri
Ben aldırma işlemlerinde kullanılacak olan tekniği benlerinizi muayene eden plastik cerrah karar verir. Benin yapısı, iz kalıp kalmayacağı konuları da detaylıca ele alınarak yapılacak uygulamaya karar verilir. Ben aldırmada bir çok teknik uygulanmaktadır. En yaygın uygulamalar Lazer, Radyofrekans, Krioterapi ve ameliyattır.
Bende Kanser Riski
Ben alım işlemi yapılmadan önce detaylı bir şekilde benin kanser riski taşıyıp taşımadığı eğer böyle bir risk varsa kanserin iyi huylu yada kötü huylu olduğunun araştırılması gerekir. Bunun için ben aldırma ameliyatı sonrası çıkarılan parçalar patolojik incelemeye gönderilir. Sonuca göre uzman hekim tarafından yapılacak uygulamaya karar verilir. Kanser riski taşımayan benlerden yakılarak ve buharlaştırma işlemi yapılarak kurtulmak mümkündür.
Ben Aldırma Ameliyatı
Ben aldırma ameliyatı lokal anestezi uygulanarak yapılmaktadır. Böylelikle hasta ağrı ve acı hissetmez. Benin çevresine ve altına küçük iğneler uygulanarak bölgenin uyuşması sağlanır. Anestezi sonrası operasyon başlar. Ben ve deri altındaki yağ dokusu hiç bir kalıntı kalmadan temizlenerek alınır. Operasyon sonrasında oluşan yara dikiş yapılarak kapatılır.
Ben Aldırma Ameliyatı Sonrası
Ben alım operasyonunun ardından hasta aynı gün içerisinde hem iş ve hem de sosyal hayatına dönebilmektedir. Yapılan işlemden 1 hafta sonra bölgede kabuklanmalar meydana gelir. Antibiyotik içeren kremler kullanılarak bölgenin iyileşme süreci hızlandırılır. Bu esnada bölge su ve güneş ışığından korunmalıdır. İyileşme sürecine giren bölgede izler büyük çoğunlukla kaybolur ve ince bir çizgi haline gelir.
Ben Aldırma Sonrası İz Kalır mı?
Ben aldırmayı düşünenlerin en çok merak ettiği soruların başında operasyon sonrası iz kalıp kalmayacağıdır. Bu durumu kısaca şöyle açıklayabiliriz. Benin derinliği ve kullanılan tekniğin türü nasıl ve ne büyüklükte iz kalacağını belirler. Eğer ben, cerrahi ameliyat yöntemi ile alınmışsa iz bırakması muhtemeldir. Ameliyatı yapan plastik cerrah ise dikiş şekli medikal estetik şeklinde olacağından büyük bir iz yerine ince bir çizgi şeklinde olacaktır. Fakat ameliyatınızı genel cerrah yapacak ve medikal estetik uzmanı değilse bölgede iz kalma olasılığı fazladır. Özellikle estetik kaygı taşıyan hastaların bu durumu detaylı bir şekilde doktorlarıyla görüşmeleri gerekir.
Lazer ile Ben Aldırma
Ben aldırmada en sık tercih edilen yöntemlerden biri lazer yöntemidir. Deriden kabarık ya da deri seviyesinde olan benler için tek seferde oldukça başarılı sonuçlar elde edilen lazerle ben aldırma yönteminin özelliği bölgeyi iz bırakmadan tedavi edebilmesidir. Uygulama sonrasında bölgede oluşan hafif kızarıklık 1 ila 6 ay arasında deri rengi ile aynı görüntüye ulaşacaktır. Lazerle ben aldırma işlemi pratik bir uygulama olmasından dolayı tek seansta 40 a yakın ben yok edilebilmektedir. Lazer uygulaması kıl köklerine zarar vermediği için saç ve sakallara da uygulanabilmektedir. Lazer uygulamasında pansuman yapmaya gerek yoktur.
Radyo Frekans ile Ben Aldırma
Ben tedavisinde en çok kullanılan yöntemlerden bir diğeri Radyo Frekans ile Ben Aldırma işlemidir. Bu uygulamanın en yenilikçi özelliği tüm ben türlerine uygulanabiliyor olmasıdır. Operasyon sırasında hastaya anestezi uygulanmaz. Radyo dalgaları ile buharlaştırma yapılan bu tedavi ile yaklaşık 2 dakika gibi çok kısa bir sürede ben yok etme işlemi tamamlanır. Radyo Frekans ile Ben Aldırma uygulamasının ardından ciltte belirgin bir iz kalmaz.
Devlet Hastanelerinde Ben Aldırma İşlemi Yapılır Mı?
Devlet Hastanelerinde ben aldırma operasyonları yapılmaktadır. Fakat bunun için bazı şartlar gerekmektedir. Uzman hekim tarafından hasta detaylı muayene edilerek benin kanser riski taşıyıp taşımadığı, hastanın sağlığı açısından sakıncalı bir durumun ortaya çıkabileceği konusunda görüş bildirilirse operasyonu SGK karşılayarak ücretsiz bir şekilde işlem yapılabilir. Ancak hasta sağlık açısından bir sıkıntısı olmaksızın sadece estetik görünüm amaçlı ben aldırma ameliyatını yaptırmak istiyorsa operasyon ücretinin tamamını hasta karşılamak zorundadır.
Ben Aldırma Fiyatları 2023
Ben Aldırma Fiyatları 2023 e bakıldığında SGK güvencesi olanlar için tek ben 700 TL civarındadır. Buna eklenen her bir ben için 300 TL ödenmektedir. SGK güvencesi olan hastalar devlet hastanelerinde ben aldırma ücretinin %50 sini öderken SGK güvencesi bulunmayan hastalar indirimden yararlanamamaktadırlar.
Ben Aldırma İçin Hangi Bölüme Gidilir?
Ben Aldırma İçin Hangi Bölüme Gidilir? Çoğunluğun merak ettiği sorulardan bir tanesidir. Genel Cerrahi, Dermatoloji ve Plastik Cerrahi bölümü ben aldırma konusunda başvurabileceğiniz bölümlerdir.
Bendede küçük bir ben var devlet hastanesi alirmi acaba
Evet Nazlı Hanım devlet hastanelerinde ben aldırma işlemi yapılmaktadır. Sağlıklı günler dileriz.
Cildiye bölümüne gittim ben alımı yapmadı hangi bölüme başvurmalıyız.
Dudagimin üstünde ben var ama rengi vardı yok oldu üstünde sadece siyah birşey kaldı alinirmi