Devlet Hastanelerinde Göz Kapağı Ameliyatı Yapılır mı? Göz Kapağı Düşüklüğü Tedavisi
Devlet Hastanelerinde Göz Kapağı Ameliyatı hakkında pek çok merak edilen sorunun cevabını makalemizin içerisinde bulabilirsiniz.
Göz kapağı düşüklüğü ve göz çevresinde oluşan pek çok sorun insanları psikolojik olarak etkilediği gibi görme açısını kısıtlamaktadır. Bu sorunlardan muzdarip olan hastalar hem en iyi doktoru bulmak hem de aklına takılan sorulara cevaplar bulabilmek için arayış içerisine girmektedirler. Özel kliniklerin yanı sıra Devlet Hastanelerinde Göz Kapağı Estetiği yapılıp yapılmadığı merak konusudur.
Devlet Hastanelerinde Göz Kapağı Ameliyatı
Bizde son yıllarda oldukça popüler olan estetik operasyonlar arasında yer alan Göz Kapağı Ameliyatı hakkında Göz Kapağı Ameliyatı Nedir? Göz Kapağı Ameliyatı Nasıl Yapılır? Göz Kapağı Ameliyatı Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli, Göz Kapağı Ameliyatı Sonrası İz Kalır mı? Devlet Hastanelerinde Göz Kapağı Ameliyatı Yapılır mı? Göz Kapağı Ameliyatını SGK Karşılar mı? Göz Kapağı Ameliyatı Fiyatları 2023 bilgilerini sizler için araştırdık.
Göz Kapağı Ameliyatı Nedir?
Göz Kapağı Ameliyatı göz kapağı ve göz çevresinde oluşan ve kişiyi rahatsız eden sorunların giderilmesi işlemidir. Özellikle 30 yaş üstü kişilerde zamanla göz kapaklarında sarkmalar ve yığılmalar meydana gelir. Göz Kapağı Düşüklüğünde göz kapağı sarkarak gözün belli bir bölümünü kapatır. Buda hastanın görüşünü engelleyerek hayat kalitesini düşür. Bu tür durumda Düşük Göz Kapağı Ameliyatı en iyi çözümdür. Ayrıca göz çevresinde oluşan kırışıklıklar, derinin sarkması ve göz altı torbalarında şişlik gibi sorunlar içinde Göz Kapağı Estetiği uygulanmaktadır. Yorgun ve yaşlı bir ifadeye sebep olan düşük göz kapağından tamamen kurtularak genç ve dinamik bir yüze sahip olmak mümkündür.
Göz Kapağı Ameliyatı Nasıl Yapılır?
Öncelikle operasyon öncesi uzman hekim tarafından hasta detaylı bir şekilde muayene edilir. Üst ve alt göz kapağındaki fazlalık oluşturan yağ miktarı ve alınacak deri belirlenerek bölge işaretlenir.
Üst Göz Kapağı Ameliyatı Nasıl Yapılır?
Üst Göz Kapağı Ameliyatında lokal anestezi uygulanmaktadır. Anestezi verilen hastada işaretlenen bölgedeki fazla yağ dokusu ve deri fazlalığı alınarak göz kapağında daha gergin bir görünüm elde edilir. Kesi göz kapağının katlanma çizgisinden yapılarak ameliyat izinin görünmemesi sağlanır. Üst Göz Kapağı Ameliyatı yaklaşık olarak 1 saat kadar sürmektedir.
Alt Göz Kapağı Ameliyatı Nasıl Yapılır?
Alt Göz Kapağı Ameliyatında ise kesi kirpiklerin hemen altına açılır. Bu açılan kesiden fazla cilt dokusu çıkarılır. Böylelikle dikiş izinin görünmemesi sağlanır. Alt Göz Kapağı Estetiğinde de lokal anestezi uygulanır.
Lazerle Göz Kapağı Ameliyatı Nasıl Yapılır?
Lazerle Göz Kapağı Ameliyatı ileri derecedeki göz kapağı düşüklüğü ve sorunlarında uygulanmaktadır. Operasyona başlamadan önce belirlenen bölgeye lokal anestezik krem sürülerek uygulama yapılacak alanın uyuşması sağlanır. Daha sonra lazerle deri fazlalıkları yok edilir ve göz çevresi taranır. Lazer uygulamasında göz kapağı düşüklüğü ve sarkmalarının yanı sıra göz çevresinde oluşan kırışıklıklar ile göz torbaları da yok edilebilmektedir. Ameliyatsız bir şekilde göz kapağı sorunlarından kurtulmak isteyen hastalar Lazerle Göz Kapağı Ameliyatı yöntemini tercih edebilirler.
Göz Kapağı Ameliyatı Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli
Göz Kapağı Ameliyatı Sonrası İyileşme Sürecinde hastanın dikkat etmesi gereken bazı hususlar vardır. Göz Kapağı Ameliyatı sonrası ilk günler yaranın olduğu alana su değdirilmemelidir. Ameliyat sonrası buz uygulaması göz çevresinde morarmaların en aza indirilebilmesi için oldukça önemlidir. Oluşan morluk ve şişliklerde iyileşme süreci kişinin cilt yapısına göre değişkenlik göstermekle beraber yaklaşık olarak 1-2 hafta içerisinde büyük oranda düzelir. Yaranın enfeksiyon kapmaması için hijyene dikkat edilmeli ve doktorun önerdiği antibiyotikli merhemler kullanılmalıdır. İyileşme döneminde kan sulandırıcı ilaçlardan ve zorlayıcı aktivitelerden kaçınılmalıdır. Dış ortamlarda güneş gözlüğü kullanılması önemlidir.
Ameliyattan 15 – 20 gün sonra iyileşme süreci başlar ve genel olarak 1-2 ay sonra tam iyileşme gözlemlenir.
Göz Kapağı Ameliyatı Sonrası İz Kalır mı?
Vücutta en az iz kalan bölgeler göz kapaklarıdır. Göz Kapağı Ameliyatlarında hekimler iz kalmaması için oldukça dikkatli davranmaktadırlar. Üst Göz Kapağı Ameliyatında kesi göz kapağının kıvrım yerine açılır. Alt Göz kapağı Ameliyatında ise kesi kirpiklerin 1mm altından açıldığı için iz oluşma ihtimali oldukça düşüktür.
Devlet Hastanelerinde Göz Kapağı Ameliyatı Yapılır mı?
En çok merak edilenler arasında Devlet Hastanelerinde Göz Kapağı Ameliyatı Yapılır mı? sorusu gelmektedir. Devlet Hastanelerinde Göz Kapağı Ameliyatı yapılmaktadır. Fakat gideceğiniz Şehir Hastaneleri, Üniversite Hastaneleri ve Devlet Hastanelerinde plastik ve rekonstrüktif cerrahi bölümünde görev yapan doktorun Göz Kapağı Estetiği yapıp yapmadığını öğrenmeniz gerekiyor. Ayrıca her devlet hastanesinde Lazerli Göz Kapağı Ameliyatı için gerekli ekipmanlar mevcut olmayabiliyor.
Göz Kapağı Ameliyatını SGK Karşılar mı?
Göz Kapağı Ameliyatı SGK tarafından karşılanmaktadır. Fakat estetik amaçlı yapılan ameliyatlar SGK kapsamına girmemektedir. Sağlık sorunlarından dolayı Göz Kapağı Estetiği gerçekleştirilecekse uzman kişiler tarafından rapor verilir ve hasta ameliyat edilir. SGK ile anlaşmalı Özel Hastanelerde ise ücretin belirli bir kısmını SGK karşılamaktadır.
Göz Kapağı Ameliyatı Fiyatları 2023
Göz Kapağı Ameliyatında uygulanan yöntemler fiyat farklılıklarına neden olmaktadır. Lazerli Göz Kapağı Ameliyatı ile Cerrahi Göz Kapağı Ameliyatı arasında ücret farkı bulunmaktadır. Hastanın istekleri dahilinde yapılan farklı operasyonlar ve ameliyatın gerçekleştiği hastane veya klinik fiyatları değiştirmektedir. Göz Kapağı Ameliyatının yapılmasını istediğiniz hastanenin Plastik ve Rekonstrüktif bölümü doktoru ile iletişime geçerek detaylı fiyat bilgisi almanızı tavsiye ederiz.