ALTERNATİF TIP

Ozon Tedavisi | Nedir? Nasıl Yapılır? Faydaları ve Yan Etkileri, 2023 Fiyatları

Ozon Tedavisi alternatif ve tamamlayıcı tıp yöntemlerinden hacamat tedavisi ve sülük tedavisi gibi yöntemlerden bir diğeridir. Bu tedavi şekli hakkında gerekli olan her şeyi bu makalemizde bulabilirsiniz. Ozon Tedavisi Nedir? Nasıl Yapılır? Ozon Tedavisi Hangi Hastalıkların Tedavisinde Kullanılır? Faydaları Nelerdir? Ozon Tedavisinin Yan Etkileri ve Zararları Nelerdir? Kimlere Uygulanmaz? Uygulama Süresi Ne Kadardır? Ozon Tedavisi Fiyatları 2022, Devlet Hastanelerinde Ozon Tedavisi Yapılır mı? hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız makalemizi satırları atlamadan başından sonuna kadar okumanızı tavsiye ederiz.

Ozon Tedavisi
Ozon Tedavisi Uygulaması

Ozon Tedavisi Tarihçesi?

Ozon tedavisi yüzyıldan fazla zamandır kullanılan bir tedavi yöntemidir. Ozon gazının hastalıkların tedavisinde kullanımı için yapılan çalışmalar 1800 lü yıllara dayansa da ilk olarak 1902 yılında morfin zehirlenmelerinde, grip hastalığında ve diyabet hastalığının tedavilerinde kullanılmaya başlanmıştır. Daha sonra Birinci Dünya Savaşı’nda yaralanan askerlerin tedavilerinde kullanılmıştır. Bilim adamları tarafından oldukça fazla sayıda araştırma ve deneyler yapılmış ve makaleler yayınlanmıştır. Günümüzde ise gazın kullanımı artmış ve birçok hastalığa çare olmuştur.

Ozon Tedavisi Nedir?

Ozon gazı, içinde aktif oksijen molekülleri olan bir gaz olup atmosferin stratosfer tabakasında bulunur. Ozon tabakası olarak bilinen bu katman güneşten gelen ultraviyole zararlı ışınları emerek yeryüzüne ulaşmamasını ve insanların bu zararlı ışınlardan etkilenmemesini sağlamaktadır. Dünyamız için bu denli önemli olan ozon gazı son zamanlarda tıp dünyasında da yerini alarak kendinden sıkça bahsettirmeye başlamıştır. Tıpta hastalıkların tedavisinde kullanılan ozon gazına tıbbi ozon denmektedir. Tıbbi ozon gazı %5 oranında saf ozon gazı ve %95 oranında oksijen gazının karışımından oluşmaktadır. Oranlardan görüldüğü gibi tıbbi ozonun oksijen değeri oldukça fazladır. Bu tedavi yönteminde konusunda uzman doktorlar tarafından saf ozon gazı ve saf oksijen gazı belirlenen oranda karıştırılarak hastaya verilerek hastalığın tedavi edilmesi sağlanır.

Ozon Tedavisi Nasıl Yapılır?

Ozon Tedavisi
Ozon Tedavisi Uygulamsı

Bu tedavi yöntemi mutlaka alanında uzman hekimler tarafından hijyenik bir ortamda yapılması gereken bir yöntemdir. Vücuda verilecek olan tıbbi ozon miktarı, uzman doktor tarafından belirlenmelidir. Ozon tedavisinde yapılacak olan uygulama hastalığın durumuna göre farklı şekillerde yapılmaktadır. En çok yapılan uygulama hastalığın durumuna göre uzman doktor tarafından belirlenen miktarda alınan kana yine belirlenen oranda tıbbi ozon gazı karıştırılarak damar yolu ile hastaya enjekte edilmesidir. Bu yöntem ile tıbbi ozon vücutta kan ile karışarak kandaki oksijen miktarını artırır ve temiz kan hücrelerinin çoğalmasını sağlar. Diğer bir uygulama yöntemi yine hastadan alınan kana belirlenen oranda tıbbi ozon karıştırılarak damar yerine kas içine enjekte edilmesidir. Bir diğer yöntem ise tıbbi gazın yara olan bölgeye direk lokal olarak temas etmesini sağlayan yöntemdir.

Ozon Tedavisi Hangi Hastalıkların Tedavisinde Kullanılır?

Bu tedavi yönteminin kullanıldığı hastalıkları şu şekilde sıralayabiliriz :

  • Bakteri ve mantar enfeksiyonları
  • Şeker Hastalığı (Diyabet)
  • Kas ve romatizmal hastalıklar
  • Ağrılar (Boyun fıtığı, Bel fıtığı, Eklem kireçlenmeleri, Yumuşak doku sıkıntıları)
  • Dolaşım bozukluğu
  • Kronik yorgunluk
  • Cilt sağlının korunması ve cilt hastalıkları
  • Bağışıklık sistemi hastalıkları
  • Kadın Hastalıkları
  • Sindirim sistemi hastalıkları
  • Obezite hastalığı
  • Böbrek hastalığı
  • Nörolojik Hastalıklar

Ozon Tedavisin Faydaları Nelerdir?

  • Bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudun direncini artırır
  • Tansiyonu düzenler
  • Romatizma ve eklem ağrılarının giderilmesine yardımcı olur
  • Yağ yakma özelliği sayesinde yağ bölgesine lokal uygulama ile yağ erimesine bölgesel incelme sağlar
  • Kanser hastalığı tedavisinde yardımcı tedavi görevi üstlenir
  • Halsizlik, kronik yorgunluk, depresyon, panik atak, uykusuzluk ve halsizlik gibi şikayetlerin tedavisinde faydalıdır
  • Vücuda verilen yüksek orandaki oksijen sayesinde kandaki oksijen miktarını artırarak hastalıkların ve yaraların hızlı bir şekilde iyileşmesini sağlar
  • Deride kılcal damarlardaki kan akışını hızlandırarak hücrelerinin canlanmasına ve genleşmesine imkan sağlar
  • Deriye faydalı olduğu için selülit tedavisinde kullanılır
  • Sindirim sistemi hastalıklarına iyi gelir
  • Beyin fonksiyonlarını düzenleyerek hafızayı güçlendirir
  • Hormon sistemini düzenler
Ozon Tedavisi
Tedavi Uygulama Şekli

Ozon Tedavisinin Yan Etkileri ve Zararları Nelerdir?

Uzun süre solunmadığı sürece ve gereğinden fazla dozda vücuda verilmediği sürece ozon gazının tehlike oluşturması söz konusu değildir. Bu sebeple tedavinin mutlaka alanında uzmanlaşmış doktorlar tarafından yapılması gerekmektedir. Tedavi aşamasında yorgunluk, baş ağrısı ve halsizlik şikayetleri ile vücutta alerjik reaksiyonlar görülebilir. Bu yan etkilerin tamamı kısa süreli ve geçici yan etkilerdir.

Ozon Tedavisi Kimlere Uygulanmaz?

Bu tedavi yöntemi hamileler, favizm hastaları ve ileri derecede kansızlık problemi olan kişiler dışında her yaş sınırında insana gerekli dozda uygulanabilir.

Ozon Tedavisi Uygulama Süresi Ne Kadardır?

Bu tedavi yönteminde alanında uzman hekim hastanın tahlil ve tetkikleri sonucuna göre hastalığın durumuna bakarak ne kadar süre uygulanacağına karar verir. Genelde her seans yaklaşık 15 – 30 dk arasında sürmekte olup en az 10 ile 15 adet seans ozon gazı tedavisi uygulanmalıdır.

Ozon Tedavisi Fiyatları 2022?

Tamamlayıcı alternatif tıp tedavi yöntemlerinden olan bu uygulama hakkında en çok merak edilen konulardan biri de Ozon Tedavisi fiyatlarıdır. Tedavi uygulama fiyatları şikayet edilen hastalıklara bağlı olarak uygulanacak olan bölgelere ve seans sayısına göre değişiklik göstermektedir. Bu sebeple tedavi uygulama fiyatlarını öğrenebilmek için uygulamayı yapan devlet hastaneleri ile özel hastane ve klinikleri ile iletişime geçerek uygulama fiyatları hakkında en güncel fiyat bilgilerini alabilirsiniz.

Devlet Hastanelerinde Ozon Tedavisi Yapılır mı?

Sağlık Bakanlığının almış olduğu Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Yönetmeliği’ne istinaden Ozon Tedavisi sadece devlet hastanelerinde, özel hastane ve kliniklerde de uzman hekimler tarafından yapılmaktadır. Bilgisiz ve işinin ehli olmayan kişilere kesinlikle güvenerek tedavi yaptırmayınız yoksa ciddi sağlık sorunları ile karşılaşabilirsiniz.

Bir diğer makalemizde alternatif tamamlayıcı tıp tedavilerinden biri olan Hacamat Nedir? Nasıl Yapılır? Hacamat Yaptırmadan Önce Dikkat Edilmesi Gereken Konular Neler? Hacamat Ne Zaman Yapılır? Hacamatın Faydaları ve Zararları Nelerdir? Hacamatın Yapılacağı Bölgeler Nerelerdir? Hacamat Kimlere Yapılır? Hacamat 2022 Fiyatları hakkında bilgileri yer almaktadır.

Alternatif tamamlayıcı tıp tedavilerinden sülük tedavileri hakkında bilgi almak isterseniz Sülük Tedavisi Nedir? Nasıl Yapılır? Sülük Tedavisinin Faydaları Nelerdir? Sülük Tedavisinin Yan Etkileri ve Zararları Nelerdir? Sülük tedavisi Fiyatları 2022, Devlet Hastanelerinde Sülük Tedavisi Yapılır mı? konulu makalemizi de inceleyebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir