Homeopati Tedavisi | Nedir? Faydaları ve Yan Etkileri, 2023 Fiyatları
Homeopati Tedavisi alternatif ve tamamlayıcı tıp yöntemlerinden hacamat tedavisi, sülük tedavisi ve ozon tedavisi gibi Sağlık Bakanlığı Tarafından onay verilmiş ve üniversite hastanelerinde de uygulanmaya başlanmış yöntemlerden bir diğeridir. Bu tedavi şekli hakkında gerekli olan her şeyi bu makalemizde bulabilirsiniz. Homeopati Tedavisi Nedir? Nasıl Uygulanır? Uygulama Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler, Hangi Hastalıkların Tedavisinde Kullanılır? Homeopati Tedavisinin Yan Etkileri ve Zararları Nelerdir? Kimlere Uygulanmaz? Uygulama Süresi Ne Kadardır? Homeopati Tedavisi Fiyatları, Devlet Hastanelerinde Homeopati Tedavisi Yapılır mı? gibi sorular hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız makalemizi satırları atlamadan başından sonuna kadar okumanızı tavsiye ederiz.
Homeopati Tedavisi Tarihçesi?
Alternatif tıp tedavi metotlarından olan bu yöntemin kullanılışı tarihte milattan öncelere kadar dayanmaktadır. İlk somut araştırmalar ise yaklaşık 1800’lü yıllara dayanmaktadır. Günümüzde ise bu tedavi yöntemi Sağlık Bakanlığı’nın 11/10/2011 tarih ve 663 sayılı almış olduğu kararname ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından kabul görerek resmileşmiştir.
Homeopati Tedavisi Nedir?
Adı Yunanca’da benzer acı manasına gelen bu tedavi yöntemi vücutta oluşan hastalığın yine vücutta varoluştan beri gelen kendi kendini tedavi etme mekanizmasını uyarıp çalıştırarak hastalığın iyileştirilmesi prensibine dayanmaktadır. Bu yöntemde hasta olmayan kişide belirli yan etkiler oluşturan bir madde aynı yan etkilere sahip bir hasta da iyileşme sağlayabilir mantığı ile hareket etmektedir. Bu tedavi yönteminde hastaya hazırlanan ilaç hastalık ile benzer belirtiler gösterir ve tek doz uygulanır.
Homeopati Tedavisi Nasıl Uygulanır?
Tedavi öncesinde hasta alanında uzman doktor tarafından detaylı bir muayene ve tahlillerden geçirilir. Hastanın fiziksel yapısı, ruhsal durumu, hobileri, fobileri, neleri sevip neleri sevmediği ve genetik faktörler gibi birçok faktör araştırılarak doktor tarafından analiz edilir. Doktorun hastayı tanıma amacı hastayı tedavi edecek olan en uygun karışımı hazırlayabilmektir. Uzman doktor hasta üzerindeki araştırma ve incelemelerden sonra özel mineral, metal ve bitkilerin karışımından oluşan sulandırılmış homeopatik sıvı ilaç hazırlanır. Hazırlanan tek dozluk homeopatik ilaç damar yolu veya ağızdan hastaya verilir. İlacın veriliş şekli ve sıklığı hastaya ve hastalığa bağlı olarak uzman doktor tarafından belirlenir. İlaç verildikten sonra hasta bir aylık periyotlarla kontrol edilir.
Homeopati Uygulaması Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler?
Tedavide ilaç kullanımı süresince alkol ve kafein tüketmemek gerekir. Zira bu tür içecekler kullanılacak ilacın etkisin azaltır. İlaç alımında bir saat süreyle sigara içmek, diş fırçalamak ve sakız çiğnenmemesi gerekir.
Homeopati Uygulaması Hangi Hastalıkların Tedavisinde Kullanılır?
- Romatizmal hastalıklar
- Astım gibi solunum yolu enfeksiyonları
- Alerjik Reaksiyonlar
- Sinüzit ve migren gibi baş ağrısı hastalıkları
- Mide ve bağırsak hastalıkları
- Fibromiyalji hastalığı
- Egzema gibi cilt hastalıkları
- Menopozdan kaynaklanan rahatsızlıklar
- Çocuklarda görülen davranış bozuklukları ve çocuksal problemler (Bronşit, Kabakulak, Ateş, Kusma, Astım, Su çiçeği, Tırnak yeme ve Altını ıslatma gibi rahatsızlıklar)
- Obezite
- Hiperaktivite bozukluğu ve dikkat eksikliği hastalığı
- İshal ve kabızlık şikayetleri
- Kadın hastalıkları
- Soğuk algınlığı, nezle, grip gibi rahatsızlıklar
Homeopati Uygulamasının Yan Etkileri ve Zararları Neler?
Bu tedavi yönteminde homeopatik ilaçlar birçok kez seyreltilerek kullanıldığı için yan etkisi ve zararları yoktur. Uygulama mutlaka alanında uzman doktorlar tarafından belirlenen oranda kullanılması gerekir.
Homeopati Uygulaması Kimlere Uygulanmaz?
Uygulamanın zararı ve yan etkisi olmaması sebebiyle her yaşta insana uygulanabilir.
Homeopati Uygulama Süresi Ne Kadardır?
Tedavi hastalığın ve hastanın durumuna göre değişiklikler gösterebilir. Bazı hastalarda tedavi bir ayda sonuç göstermeye başlarken bazen durum göre aylarca sürebilir.
Homeopati Tedavisi Fiyatları 2023
Hacamat ve sülük tedavisi gibi tamamlayıcı alternatif tıp tedavi yöntemlerinden olan bu uygulama hakkında en çok merak edilen konulardan biri de Homeopati Tedavisi fiyatlarıdır. Tedavi uygulama fiyatları hastaya ve hastalığa bağlı olarak uygulanacak olan seans sayısına göre değişiklik göstermektedir. Bu sebeple tedavi uygulama fiyatlarını öğrenebilmek için uygulamayı yapan devlet hastaneleri ile özel hastane ve klinikleri ile iletişime geçerek uygulama fiyatları hakkında en güncel fiyat bilgilerini alabilirsiniz.
Devlet Hastanelerinde Homeopati Tedavisi Yapılır mı?
Sağlık Bakanlığının almış olduğu Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Yönetmeliği’ne istinaden Homeopati Tedavisi sadece devlet hastanelerinde, özel hastane ve kliniklerde de uzman hekimler tarafından yapılmaktadır. Bilgisiz ve işinin ehli olmayan kişilere kesinlikle güvenerek tedavi yaptırmayınız yoksa ciddi sağlık sorunları ile karşılaşabilirsiniz.
Bir diğer makalemizde alternatif tamamlayıcı tıp tedavilerinden biri olan Hacamat Nedir? Nasıl Yapılır? Hacamat Yaptırmadan Önce Dikkat Edilmesi Gereken Konular Neler? Hacamat Ne Zaman Yapılır? Hacamatın Faydaları ve Zararları Nelerdir? Hacamatın Yapılacağı Bölgeler Nerelerdir? Hacamat Kimlere Yapılır? Hacamat 2022 Fiyatları hakkında bilgileri yer almaktadır.
Alternatif tamamlayıcı tıp tedavilerinden sülük tedavisi hakkında bilgi almak isterseniz Sülük Tedavisi Nedir? Nasıl Yapılır? Sülük Tedavisinin Faydaları Nelerdir? Sülük Tedavisinin Yan Etkileri ve Zararları Nelerdir? Sülük tedavisi Fiyatları 2022, Devlet Hastanelerinde Sülük Tedavisi Yapılır mı? konulu makalemizi de inceleyebilirsiniz.
Alternatif tamamlayıcı tıp tedavilerinden ozon tedavisi hakkında bilgi almak isterseniz Ozon Tedavisi Nedir? Nasıl Yapılır? Ozon Tedavisi Hangi Hastalıkların Tedavisinde Kullanılır? Faydaları Nelerdir? Ozon Tedavisinin Yan Etkileri ve Zararları Nelerdir? Kimlere Uygulanmaz? Uygulama Süresi Ne Kadardır? Ozon Tedavisi Fiyatları 2022, Devlet Hastanelerinde Ozon Tedavisi Yapılır mı? sorularını araştırdığımız makalemizi inceleyebilirsiniz.